2015. szeptember 20., vasárnap


Nyári  kollekció,  levendulás  termékek,  nemez,  kecsketejes  szappan,  szilárd  testápoló,  masszázsolaj.
Rég fontoltam készíteni fogkrémet, szájvizet,de nem mindegyik illóolaj alkalmas erre. A Do terra illóolajaival,melyeket biztonságosan is lehet belsőleg is alkalmazni, elkészítettem gyermekeimnek első fogkrémét,ami nekünk is pont megfelelő és egyszerű,de nagyszerű borsmentás szájvizünket.
Fogkrém összetétele: desztillált víz, növényi glicerin, guar gumi, kókusz olaj, kalcium karbonát, xylit, Doterrás vadnarancs és On Guard illók.
Szájvíz: desztillált víz, xylit, Doterrás borsmenta illó.
Mind natúr összetevők, mindegyik nagyon fontos tényezője az egészséges szájápolásnak. A kálcium karbonát mint abrazív összetevő, ami nem okoz rendszeres használat során sem jelentős fogkopást. A xylit, xylitol megakadályozza a szájban lévő baktériumok savermelését, lassítja a fogkőképződést, lepedékek lerakódását, segíti az ásványok visszaépülését a fogzománcba.
A Do terrás Vadnarancs ,nemcsak hogy kellemes legyen illata és íze gyermekeimnek, hanem mert a vadnarancs fertőtlenítő, gombaölő, antibakteriális, az On guard immunerősítő olajkeverék,vírusölő és baktériumölő,de hatékony a fogínygyulladás esetében is.
A szájvízben a borsmenta illó fontos az antiszeptikus, gyulladásgátló, leheletfrissítő hatása miatt.
Ugyanezeket a termékeket eltudom képzelni más Do terrás illóolajakkal is))))