2013. november 20., szerda

Mákos, fahéjas szappan

Igazán különleges, édes-fűszeres illatú szappan, mely egy hideg téli napon felmelegíti bőrünket. Az intenzív illatú fahéjnak köszönhetően gyulladáscsökkentő, gombaölő és antibakteriális hatású, ezen kívül javítja a bőröd vérellátását, és cellulitiszes bőrre is kiváló. A szappanban található mákszemek bőrradirozók,  felfrissítik azt és segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket így biztosítva minden feltételt a bőr megújulásához.
A fahéjolaj erős vírusellenes (antivirális) és fertőtlenítő (antibakteriális) hatása miatt ez a szappan rendkívül ajánlott kézmosáshoz, hiszen fontos, hogy kézmosáskor ne csak a látható szennyeződéseket távolítsuk el.
Normál bőr esetén ezt a terméket akár minden nap használhatjuk, azonban kevésbé ajánlott  világos- és érzékeny bőrűeknek, illetve gyerekeknek, tekintettel a benne lévő fahéjolaj intenzív vérkeringésfokozó, pezsdítő hatására, mely náluk bőrpirosodást, bőrérzékenységet eredményezhet. Várandósok ne használják, mert vérbőséget okoz.
Az arcbőr finom szerkezete miatt arcápolásra kevésbé ajánljuk, erre a célra alkalmasak az arctisztító szappanok pl. sószappan vagy a szenes! 

Összetevők: szappanosított olivaolaj, kókuszolaj, pálmaolaj, napraforgóolaj, víz, fahéj és narancs illóolaj, őrölt fahéj és mák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése